top of page
faq2.png
  • מהי מטרת הטיפול?
    מטרת הטיפול בעיני היא לאפשר לאדם, לזוג או למשפחה, לחיות חיים איכותיים יותר- חיים מלאים, אוטנטיים ובעלי משמעות. להיות קרובים יותר לעצמם ולסביבתם. המפגש הטיפולי הינו מעין מעבדה לחיים המתנהלים מחוץ לקליניקה. הווה אומר שהקונפליקטים הפנימיים והדפוסים המחשבתיים, הרגשיים וההתנהגותיים המאפיינים את האדם בחייו ומעוררים אצלו את הקשיים בחיי היום יום, יופיעו גם בקשר עם המטפלת ובין בני הזוג בחדר הטיפול. על ידי העלאת הקונפליקטים והדפוסים, זיהויים וטיפול בהם בתנאים בטוחים, יוכל האדם אן הזוג, לגלות טווח רחב וגמיש יותר של התנהגויות ורגשות ולחיות את חייהם בהתאם לבחירותיהם האמיתיות ושאיפותיהם.
  • כיצד יש לבחור מטפל.ת?
    מחקרים רבים ניסו לבדוק מהי שיטת הטיפול הטובה ביותר. הממצא המעניין היה שלא שיטת הטיפול היא הקובעת, אלא הקשר בין המטפל למטופל. לפיכך, יש מקום רב לתחושת הנינוחות, הביטחון והכימיה שנוצרת במפגש הראשון. האם אתם חשים שהמטפלת מדברת בגובה העיניים? שנימת קולה וטון דיבורה נעים לכם? האם היא מתנשאת? מקשיבה? מבינה? האם אתם צריכים לחזור על דבריכם מספר פעמים משום שאתם מרגישים לא מובנים? כל אלו שאלות ששווה לבדוק במהלך הפגישה עצמה. מכיוון שלחלק מהאנשים המפגש הראשון מלווה בהתרגשות ומבוכה ייתכן שכדאי לבחון את ההרגשה לאורך מספר מצומצם נוסף של פגישות. בנוסף, חשוב לבדוק עם המטפל את הסמכתה וניסיונה. האם הי.וא שייכים ומוכרים בארגוניים המקצועיים. אל תתבישו לבקש מהמטפל.ת שלכם תעודה המעידה על הסמכתם. יחד עם זאת חשוב להבין את טיב ההסמכה (איזה ארגון זה ומה התנאים לקבל את ההסמכה) היות וכל אחד אחת יכולים להסמיך כל אחד ואחת (גם אם מדובר על קורס של שעתיים יומיים או חודשיים. לרוב הסמכה שהייתי סומכת עליה היא הכשרה שמישכה מספר שנים לאחר תואר שני טיפולי ממוסד אקדמי מוכר.
  • מה שיטת הטיפול שלך?
    למדתי שיטות תיאוריות וגישות רבות. החל מהגישה הדינמית -התיחסותית (המאמינה בשקיפות ובשוויון בין מטפלת למטופל.ת), גישות מעולם הטיפול המשפחתי- הגישה המערכתית, האסטרטגית, וכלה בגישות מבוססות רגש וחוויה- גישות העובדות עם מה שקורה בחדר בכאן ועכשיו. כמו כן משתמשת בגישות טיפוליות המערבות עבודה גופנית דוגמת S.E והתמקדות Focusing. אין לי שיטה אחת איתה אני עובדת באופן מיוחד. אני תופרת את הטיפול עבור כל אחד ואחת מכם.ן בהתאם למה שאני שומעת מכם.ן, ולהערכה שאני עושה על סמך הנתונים שאתם.ן תציגו בפניי. אני לא מלבישה את התיאוריות על האנשים, אלא מתאימה לאנשים את הגישות שבעיני מתאימות עבורם.ן. לרוב מערבת מגוון שיטות בטיפול אחד.
  • מה קורה בטיפול?
    בפגישה הראשונה בדרך כלל תפקידכם להציג את הבעיה לה אתם מחפשים פתרון. בפגישה זו ולעיתים במספר פגישות נוספות, יעלו שאלות רבות יותר מאשר ביתר המפגשים, זאת על מנת לאסוף מידע רלוונטי עליכם בכדי לזהות מהי הבעיה, מי אתם ומהו הטיפול הנכון עבורכם. בהמשך הטיפול, שוב בהתאם למטרות שנקבעו, ובהתאם למי שאתם ולאופי הקשר שיתפתח בינינו, תוכלו להעלות כל מה שעולה בדעתכם בצורה חופשית ובטוחה. כאמור, הפגישות הטיפוליות הן "מעבדה" לחיים שמחוץ לקליניקה ועל ידי העלאת דפוסי חשיבה, רגש ופעולה בטיפול, נוכל לבדוק ולטפל בחסמים רגשיים שמייצרים תקיעות ומונעים את פתירת הבעיות וההתקדמות וההתפתחות הטבעית שלך או שלכם.ן כזוג או משפחה.
  • "מה קורה או לא קורה בטיפול מיני? במה זה שונה מטיפול פסיכולוגי או זוגי "רגיל?
    אין הבדל מהותי באופן שבו מתקיים הטיפול מטיפול "רגיל". מדובר בטיפול שיחתי. ההבדל הוא בתכנים העולים ויש מקום נרחב לגוף ולתחושותיו. יחד עם זאת חשוב להדגיש כי בטיפול מיני אין עירום ואין מגע ביני ובין המטופלים. אינכם נדרשים או חייבים לפרט מה שאינכם רוצים לפרט. הנגיעה בתכנים מיניים יכולה להיות מביכה וקשה להרבה אנשים. אנו נדבר על מה שמפריע /קשה/מבייש/מביך בהתאם ליכולת ולקצב שלכם. תקבלו תרגילים בין אם ביחד או בנפרד לתרגל בבית. התרגילים יהיו אך ורק בהסכמה מלאה שלכם ויתקיימו בביתכם, בפרטיות. בכל שלב תוכלו לעצור.. השפה בה נשתמש בחדר תותאם לעולמכם התרבותי ולמי שהנכן.ם.
  • איך אדע אם הטיפול טוב עבורי?
    זה אולי ישמע טיפשי, אבל פשוט מרגישים!! תרגישו יותר טוב עם עצמכם, יש תחושה שאתם לא לבד, שיש מישהו בצד השני שמקשיב, מבין ושיש תקווה לשינוי. בטיפול פרטני תוכלו לראות שינויים קטנים אך משמעותיים באופן תפיסתכם את העולם ומתוך כך שינוי איטי בדפוסי חשיבה והתנהגות שלרוב יובילו ליחס שונה של הסביבה אליכם. זהו מעגל שיזין את עצמו. בטיפול זוגי ומשפחתי תוכל לראות שהתקשורת ביניכם משתפרת, יש פחות מתחים ולאט לאט אתם פשוט מחייכים יותר.
  • מתי יש לסיים את הטיפול?
    כשאתם מרגישים שהצלחתם להשיג את המטרות הטיפוליות אותם ניסחתם בתחילת הטיפול. כשההרגשה היא שיש רצון "לפרוש כנפיים" ולהתחיל "לעוף" לבד ללא "גלגלי עזר", אז כנראה ששווה לנסות. כמובן, מומלץ לשתף ולהתייעץ עם המטפל לגבי התחושות לקראת סיום הטיפול, זאת על מנת להעריך את ההישגים שהושגו בתהליך וגם את הדברים שלא. תהליך הפרידה וסיום הטיפול הוא תהליך הלוקח מספר פגישות וחשוב להקדיש לו את האנרגיה והזמן הראויים.
  • כמה זה עולה לנו?
    טיפול אישי- 50 דק' - 450 ₪ טיפול זוגי- שעה - 500 ₪ טיפול זוגי שעה וחצי - 700 ₪ הדרכת מטפלים- 50 דק' - 450 ₪
bottom of page